Kroonkurk festival
koningsdag
27 April

Vier Koningsdag bij Bar Schiemond! Kom genieten op ons waanzinnige terras aan de Maas, met live muziek, eten & drinken! Entree is gratis en we zijn open vanaf 13:00 tot 20:30. Live muziek wordt verzorgd door 4 bands en een DJ, we stellen deze hieronder aan je voor.

MOOON – AANVANG: 14:30

Als je aan psychedelische bluesrock met garage- en surfinvloeden denkt, denk je niet meteen aan drie jonge buurneefjes uit het Brabantse dorp Aarle-Rixtel. Maar de jaren zestig en zeventig vormen toch echt de gaarkeuken waar de bandleden van MOOON (Tom de Jong, Gijs de Jong en Timo van Lierop) hun mosterd blijven halen. 

THE NEDERBIETELS – AANVANG: 15:45

Om te voorkomen dat het in rap tempo bergafwaarts zou gaan met hun lijfelijke en geestelijke gezondheid, besloten The Nederbietels achttien jaar geleden een punt te zetten achter hun stormachtige en drankzuchtige loopbaan. Totdat vorig jaar een oude suikeroom hen alsnog met een grote zak florijnen wist over te halen om de gitaarkoffers op de beatvliering weer achter het schuifschot vandaan te halen. En dat is niet onopgemerkt gebleven.

The Nederbietels haalden hun inspiratie uit de rauwe beatmuziek zoals die medio jaren zestig veelvuldig uit radio’s en pick-ups schalde. Met name dat van de Nederlandse beatgroepen als The Outsiders, The Motions, The Zipps en Q65; onvervalste Nederbiet. Plus het primitieve van de Amerikaanse 60’s garage-punk en het beestachtige van mod-groepen als The Who.

En ook de witte uitdossing van de spruitjesetende provo-beweging is terug om deze vier doorgewinterde veteranen van de vaderlandse underground-Rock’n’Roll, voortgekomen uit de as van The Perverts, The Apemen, The Ragtime Wranglers en 7Zuma7, tot hun opvallende verschijning te doen komen.

Nog één keer trekt het kwartet Nederbietels de zachtleren puntige Chelsea boots aan, om op stap te gaan voor hun officiële afscheidstournee.

HEATH – AANVANG: 17:00

Heath is een nieuwe, innoverende psychedelische band uit Den Haag kenmerkend aan hun unieke ‘modern vintage’ sound. Vreemde maatsoorten, laaiende harmonica en hypnotiserende gitaren met daarbij verhalende lyrics vormen samen een betoverende reis. Een combinatie van gestructureerde jams, soundscaping en all-round psychedelica.

DAWN BROTHERS – AANVANG: 18:30

Wie de Dawn Brothers aan het werk ziet, wordt  onherroepelijk meegezogen in de muzikale wervelwind die over het podium raast. Het gaat alle kanten op, waarbij rock, folk, blues en soul ogenschijnlijk moeiteloos worden vermengd tot een onweerstaanbare cocktail. Het is dat prikkelende ‘wat gebeurt hier allemaal’-gevoel dat maakt dat je zélf onderdeel van deze Rotterdamse band zou willen zijn. Een band die perfect op elkaar is ingespeeld, spelplezier uitstraalt en waarbij de liefde voor de muziek door elke ader giert.